V sredo, 8. maja, so na Kongresnem trgu v okviru Triade 2013 potekale tri delavnice za osnovnošolce, ki so jih pripravile vse tri akademije Univerze v Ljubljani – za glasbo, za likovno umetnost in oblikovanje ter za gledališče, radio, film in televizijo. Delavnic so se udeležili trije razredi osnovnih šol Prule in Majde Vrhovnik.

Video prispevek o delavnicah sledi, mediji pa si fotografije lahko prenesete z naslednje povezave: Dropbox (.ZIP).

Okoli 70 prvo- in drugošolcev se je zbralo ob 9.00 uri pred stavbo Univerze v Ljubljani in se razporedilo v tri delavnice. Akademija za gledališče, radio, film in televizijo je svojo izvajala pred Univerzo v Ljubljani, Akademija za glasbo v glasbenem paviljonu na Kongresnem trgu, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje pa pred Kazinsko dvorano. Vsaka akademija je izvajala delavnice na svojo temo – tako so otroci razmišljali in se učili o prometu, hrupu in zvočni onesnaženosti, o sprejemanju drugačnih in kolegialnosti – se naučili pesmico, dramatizirali zgodbo in izdelali lutke.

Vsaka delavnica je trajala 45 minut, med njimi so bili krajši premori, otrokom pa so bila na voljo tudi jabolka in voda.

Za več informacij se lahko obrnete na: triadaakademij@gmail.com.